Software tester - Bevlogen door administratieve processen en IT

Denk jij meteen ‘dit kan beter’ als je een IT-toepassing in gebruik neemt? Zet je graag je tanden in het ontwerpen van testscenario’s en in het bouwen en draaien van automatische tests en stresstest? Wil je betrokken zijn bij het bedenken van teststrategieën, het organiseren van testsessies en het hands-on testen samen met de softwareteams? Dan ben jij misschien wel onze gedroomde software tester.

Bij ICTS haal je je hart op aan de meest innovatieve technologieën en complexe uitdagingen. Je komt terecht in een dynamische tak van een stabiele organisatie, de KU Leuven.
Wil je je eerste professionele stap zetten of kan je al een mooi gevulde rugzak met professionele ervaring meebrengen? Wij verwelkomen enthousiaste medewerkers van alle ervaringsniveaus in een omgeving met ondersteuning en ruimte om continu te kunnen bijleren. Bij ICTS kies je voor een carrière met eindeloze kansen tot zelfontplooiing en specialisatie, want we bieden zowat alle mogelijke ICT-diensten aan voor 100.000 studenten en 20.000 medewerkers. Innovatie zit in onze core, dankzij onze academische achtergrond.

Ben je benieuwd waarom je toekomstige collega's graag bij ICTS werken? Laat je inspireren via:

  • Je komt terecht in een klein testteam dat volledig zelfstandig instaat voor het ontwerpen en implementeren van testscenario’s, voor het uitwerken, bouwen en onderhouden van geautomatiseerde tests ten dienste van de agile softwareteams.
  • Je coacht samen met je collega’s softwaretesters de agile softwareteams: bij het opstellen van de testplannen, de testscripts en de test matrixen die worden gebruikt bij upgrades en regressietesten. Als coach bewaak je de kwaliteit van de uitgevoerde tests, beheer je de testdata en help je bij het organiseren van de gebruikerstesten.
  • Je ontwikkelt en introduceert agile testmethodes en als interne consultant stel je je expertise ter beschikking van je collega’s. Samen met de agile softwareteams werk je voorstellen uit met betrekking tot end-to-end testing en denk je na over hoe je de business hierbij kan betrekken.
  • Samen met je collega’s softwaretesters sta je in voor de upgrades en het onderhoud van de testtools, bouw je technische oplossingen om de geautomatiseerde testen zo efficiënt mogelijk op te zetten en te onderhouden, verzorg je de technische inrichting van de stresstesten en onderzoek je de technologische evoluties in de markt.

Profiel:

  • We kijken uit naar een junior of een senior software tester. Voor het juniorprofiel is een eerste relevante werkervaring in softwaretesting, zowel in functioneel als in technisch gebruik, een grote meerwaarde. Voor het seniorprofiel vragen we minstens vijf jaar relevante werkervaring in softwaretesting en het talent om een groep mensen te enthousiasmeren en samen tot creatieve oplossingen te laten komen.
  • Je hebt minstens een bachelordiploma van een studierichting met een sterke focus op IT of bent gelijkwaardig door ervaring.
  • Je functioneert goed in een team, maar kan ook zelfstandig werken. Initiatief nemen en proactief communiceren zijn voor jou een evidentie.
  • Je bent creatief en krijgt energie van originele alternatieven bedenken.
  • Je leert met plezier bij en daagt jezelf graag uit om de grenzen van je algemene IT-kennis en SAP-expertise te verleggen.
  • Je drukt je vlot uit in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod:

Wij bieden een voltijds contract van onbepaalde duur in een boeiende, innovatieve en flexibele omgeving waarbij je de kans krijgt om extra rollen op te nemen.  Je bent omringd door vakexperten die je intensief begeleiden. Werk, fun en vrije tijd zijn bij ICTS in evenwicht.  

Ben je onmiddellijk inzetbaar in alle opdrachten van deze job, heb je de nodige competenties en past ook je manier van aanpakken en samenwerken al helemaal in ons team,  dan start je in graad 6. Beloftevolle kandidaten die nog niet alle opdrachten meteen kunnen opnemen of nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen starten in graad 5. Graad 7 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen. 

Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Kath Leenknecht, tel.: +32 16 37 63 24.
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 17/10/2022 via onze online sollicitatietoepassing