Software Architect voor de webomgeving

Binnen de KU Leuven Webomgeving worden meer dan 500 websites gehost, elk met hun specifiek doel en noden. Binnen deze omgeving wordt een webcms gehost, wordt een LAMP omgeving aangeboden aan verschillende diensten en groepen binnen de KU Leuven en worden als aanvulling op de andere IT omgevingen, webapplicaties gebouwd.

Wat trekt je toekomstige collega's aan om bij ICTS te werken? Laat je inspireren via:

Als lid van de groep Faciliteiten voor Internet en Intranet, zorg je mee voor het beheer en uitbouw van de webomgeving.

 • In teamverband werk je mee aan het uitbouwen van de webomgeving voor de KU Leuven. Dit houdt in dat je samen met je collega’s de webomgeving (webservers, caching, loadbalancing, …) onderhoudt en verder uitbouwt zodat de developers er hun applicatie kunnen op hosten. Je houdt hierbij rekening met de schaal en de flexibiliteit die de omgeving nodig heeft en hebt heel veel aandacht voor performantie, veiligheid en onderhoudbaarheid.
 • Je dagdagelijkse taken bestaan uit het concipiëren, installeren, upgraden en monitoren van de verschillende webhosting omgevingen en het ondersteunen van de collega’s die deze omgevingen gebruiken.
 • Voor welbepaalde deelaspecten doe je de technische analyses en toetst deze aan de globale doelstellingen die gesteld zijn voor de omgeving.
 • Je documenteert de opgezette omgevingen en geeft hierover, wanneer nodig, uitleg aan de eindgebruikers.
 • Je werkt mee in een agile team en zet je in om de engagementen die het team heeft genomen te realiseren.
 • Je bent bereid om een faciliterende rol in een agile team op te nemen.

Profiel:

 • Je hebt een masterdiploma van een studierichting met een sterke focus op IT (informatica, computerwetenschappen, beleidsinformatica, ICT…) of bent gelijkwaardig door ervaring. Heb je een diploma hoger onderwijs, al dan niet met andere ervaring die je echter nog niet meteen voorbereidt op een job in de IT-wereld, maar heb je wel heel veel zin om die switch te maken, aarzel dan niet om te solliciteren op onze Trainee Software Architect vacature. 
 • Je hebt een passie voor IT in het algemeen, voor webtechnologie en devops in het bijzonder.
 • Je beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch en conceptueel denkvermogen.
 • Je beschikt over een groot leervermogen.
 • Je hebt ervaring met en een grondige kennis van de belangrijkste technologieën die gebruikt worden in de webomgeving of de motivatie en interesse om die op korte termijn op te bouwen:
  Linux
  Webservers (apache, nginx)
  PHP, Python
  CI/CD (Jenkins, Docker)
  Versioning (git, gitea)
 • Bijkomend pluspunt is ervaring met ander technologieën die bij het beheer van pas komen:
  HTTP protocol
  relationele databanken (bijvoorbeeld MySQL)
  caching services (bijvoorbeeld varnish, memcached)
  loadbalancing
  certificaten
  DNS
 • Je werkt in een dienstverlenende omgeving waarbij werken in teamverband, een klantgerichte houding en uitstekende communicatieve vaardigheden noodzakelijk zijn.
 • Je drukt je vlot uit in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent bereid tot continue bijscholing, bent flexibel en hebt zin voor initiatief.

Aanbod:

Wij bieden een voltijds contract van onbepaalde duur in een boeiende, innovatieve en flexibele omgeving waarbij je de kans krijgt om extra rollen op te nemen.  Je bent omringd door vakexperten die je intensief begeleiden. Werk, fun en vrije tijd zijn bij ICTS in evenwicht.  

Ben je onmiddellijk inzetbaar in alle opdrachten van deze job, heb je de nodige competenties en past ook je manier van aanpakken en samenwerken al helemaal in ons team,  dan start je in graad 7. Beloftevolle kandidaten die nog niet alle opdrachten meteen kunnen opnemen of nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen starten in graad 6. Graad 8 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen. 
Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Kath Leenknecht, tel.: +32 16 37 63 24.
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 04/07/2022 via onze online sollicitatietoepassing