RDM Software engineer

Research Data Management (RDM) is niet meer weg te denken in het wetenschappelijk onderzoek. RDM omvat onder meer de manier waarop onderzoeksdata worden beheerd; vanaf het moment van creatie, tot het moment van publicatie en het preserveren. Gedurende dit proces worden de data beheerd conform de FAIR (findable, accessible, interoperable en reusable) principes.

ICTS, de centrale IT afdeling van de KU Leuven die diensten en infrastructuur voor de onderzoekers van de KU Leuven aanbiedt, wil zijn diensten uitbreiden om zo de onderzoekers te ondersteunen bij de nieuwe uitdagingen van data management. Geïnspireerd door grote Europese initiatieven wil de KU Leuven een Research Data Management project opstarten om zo twee RDM platformen op te bouwen. Eén platform zal opgebouwd worden voor de brede KU Leuven academische wereld. Het andere platform zal geïntegreerd worden in het Vlaams Supercomputing Center (VSC) en zal gebruikt worden door onderzoekers van alle Vlaamse universiteiten, onderzoeksinstellingen en industrie die grote hoeveelheden data verwerken op de High Performance Computing Clusters (HPC).

Ben je benieuwd waarom je toekomstige collega's graag bij ICTS werken? Laat je inspireren via:Het team Beheer HPC- en RDM-infrastructuur staat in voor de uitbating van de infrastructuur van zowel de high performance computing-omgevingen als van de RDM omgeving. Onze taak omvat een werkend platform aanbieden waarop andere teams afgewerkte services kunnen ontwikkelen. 
Als software engineer binnen dit team sta je mee in voor de ontwikkeling, uitbouw en de operationele ondersteuning van de RDM tools.

 • Je werkt mee aan de uitbouw van een RDM oplossing voor KU Leuven. Dit omvat de RDM middleware (iRODS) en de integratie hiervan in ondersteunende tools zoals data movers en de opslag-infrastructuur.
 • Samen met je team neem je weldoordachte beslissingen over de te gebruiken technologie, standaarden en architectuur. Hierbij volg je de relevante IT-technische evoluties nauwgezet op. 
 • Je ontwikkelt mee aan eigen softwareoplossingen die datastromen faciliteren, metadata doorzoekbaar maakt, versiebeheer van data mogelijk maakt. Gezien aanzienlijke grootte van de metadata is een scale-out oplossing noodzakelijk.
 • Je schrijft en je test kwaliteitsvolle code die voldoet aan de geldende standaarden en die de gewenste functionaliteit oplevert. Je doet code reviews van het opgeleverde werk van je collega's.
 • Je werkt nauw samen met de RDM consultants en de andere infrastructuur-teams

Profiel:

 • Je hebt een masterdiploma van een studierichting met een sterke focus op IT, of bent gelijkwaardig door ervaring.
 • Je voelt je thuis in Unix/Linux en je hebt ervaring met scriptingtalen.
 • Je hebt aantoonbare programmeerervaring, bijvoorbeeld in GoLang, C/C++, Python of Java.
 • Je bent vertrouwd met CI/CD principes.
 • Je hebt een brede technische interesse.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • Je bent een teamspeler maar je kan ook zelfstandig werken.
 • Je werkt resultaatgericht met zin voor orde en kwaliteit. 
 • Je bent service- en klantgericht, bent pragmatisch en denkt oplossingsgericht.
 • Je hebt een gezonde verantwoordelijkheidszin.

Aanbod:

Wij bieden een voltijds contract van onbepaalde duur in een boeiende, innovatieve en flexibele omgeving waarbij je de kans krijgt om extra rollen op te nemen.  Je bent omringd door vakexperten die je intensief begeleiden. Werk, fun en vrije tijd zijn bij ICTS in evenwicht.  

 

Ben je onmiddellijk inzetbaar in alle opdrachten van deze job, heb je de nodige competenties en past ook je manier van aanpakken en samenwerken al helemaal in ons team,  dan start je in graad 7. Beloftevolle kandidaten die nog niet alle opdrachten meteen kunnen opnemen of nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen starten in graad 6. Graad 8 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen. 

 

Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Kath Leenknecht, tel.: +32 16 37 63 24.
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 28/07/2022 via onze online sollicitatietoepassing