Junior Bebras Challenge Belgium 2019 (NL) by CSITEd

Bebras-Challenge-Banner
Junior Bebras Challenge Belgium 2019 (NL) by CSITEd
Description: 

Kunt u goed problemen oplossen ? Hoe uitgebreid is uw informaticakennis ? Hoe grondig kent u de verschillende informaticasectoren ? Met deze unieke challenge, die georganiseerd wordt door Computer Science and IT in Education (CSITEd) VZW en ECAM Brussels Engineering School, krijgt u alvast aanwijzingen om die drie vragen te beantwoorden.

De eerste ronde van de challenge vindt online plaats van 25 maart 2019 tot 3 mei 2019. De beste deelnemers worden daarna uitgenodigd voor de finale die plaatsvindt op 11 mei 2019, ter gelegenheid van de Computer Science Day 2019.

Deze challenge is geïnspireerd door de wedstrijd van Bebras (https://www.bebras.be/fr/home) en stelt vermakelijke vragen die allemaal te maken hebben met specifieke informaticadomeinen. Dankzij deze challenge kunt u een aantal zaken leren, uw kennis testen, u meten aan vrienden en andere deelnemers. De online fase duurt 15 minuten tijdens dewelke u 15 meerkeuzevragen dient te beantwoorden.

Alleen deelnemers die in België gedomicilieerd zijn en ingeschreven zijn in het secundair onderwijs kunnen prijzen winnen, maar iedereen mag deelnemen.

Uw resultaten worden niet meteen getoond wanneer u de challenge voltooid heeft. Pas na afloop van de challenge vindt u uw score en uw plaats in het eindklassement in uw privéruimte, zodat de antwoorden niet gedeeld kunnen worden met de andere deelnemers in de loop van de challenge.

Members of the jury & Generous Contributors of this challenge:

Sébastien Combéfis
Lecturer at ECAM
Sébastien d'Oreye
Professor at ECAM
Guillaume de Moffarts
Master in Computer Science in Software Engineering at Université catholique de Louvain
Prizes: 
 • Eerste prijs: Sphero BOLT
 • Tweede prijs: Raspberry Pi 3 model B Kit
 • Derde prijs: Cadeaubon Fnac 50€
 • Andere finalisten: Goodies bag
Terms and Conditions: 

Berekening van de scores en jokers

De deelnemers krijgen 15 minuten om 15 vragen correct te beantwoorden. Het gaat om meerkeuzevragen met een of meer correct(e) antwoord(en). De vragen werden opgesteld door academici en professionals die samen de jury van de challenge vormen.

De online test telt maximum 15 vragen met 3 moeilijkheidsgraden en een daarmee overeenstemmende score van 1, 2 of 3 punten. Bij een goed antwoord worden de volgende punten toegekend:

 • 4 gemakkelijke vragen (1 punt)
 • 7 gemiddelde vragen (2 punten)
 • 4 moeilijke vragen (3 punten)

Bij een verkeerd antwoord wordt één punt afgetrokken, ongeacht de moeilijkheidsgraad van de vraag. Wie een vraag overslaat krijgt geen punt, maar er wordt ook geen punt afgetrokken. De eindscore stemt overeen met de scores van alle vragen die binnen de 15 minuten beantwoord werden.

Tijdens de challenge mag men twee jokers gebruiken :

 • De "50/50" verwijdert de helft van de keuzes die niet correct waren;
 • De "Ask the challengers" toont welk percentage van alle deelnemers de verschillende keuzemogelijkheden koos;

Vertrouwelijkheid van de gegevens

In het kader van deze challenge worden de volgende gegevens van de deelnemers verzameld en verwerkt : naam, adres, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer en LinkedInprofiel indien beschikbaar. De servers van de organisatoren registreren automatisch specifieke gegevens zoals : adres, datum en uur. De persoonsgegevens worden verzameld en verwerkt om de volgende redenen :

 • Het bewaken van het goede verloop van de challenge,
 • Het analyseren en optimalieren van EDITx,
 • Het aanmaken van statistieken en klasseringen op het einde van de challenge.

EDITx deelt de persoonsgegevens van de deelnemers alleen met CSITEd, l’ECAM Brussels Engineering School en op verzoek met elke overheidsinstantie (ingeval van onregelmatigheden).

CSITEd en ECAM Brussels Engineering School, de organisatoren van deze challenge, zullen deze inlichtingen gebruiken voor de volgende toepassingen:

 • Het contacteren van de deelnemers om de resultaten van de challenge mee te delen,
 • Het contacteren van de beste deelnemers om hen uit te nodigen voor de finale,
 • Het contacteren van alle deelnemers om hen feedback te vragen aangaande de challenge.

Reglement en algemene voorwaarden van EDITx

Cookies, intellectuele eigendom, vertrouwelijkheid van gegevens, verantwoordelijkheid, toepasselijke wetgeving en jurisdictie : voor meer informatie, raadpleeg de algemene voorwaarden van de challenge, de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid.

Hosted by:
Timeframe:
From 25/03/2019 to 03/05/2019

Challenge closed !

Time to complete:
Maximum 900 seconds
Number of questions:
15
Bonus available:
 • 50-50
 • Ask the challengers
INVITE PEOPLE
4 + 3 =