Helpdeskmedewerker

De front-office van de centrale informaticadienst van KU Leuven groeit steeds verder uit tot een Associatiebreed “shared service centre” voor ICT.
Binnen de front-office is het ICTS Servicepunt het centrale contactpunt voor alle vragen rond ICTS-dienstverlening en ICT-gerelateerde vragen in het algemeen.

Wil je studenten, professoren en andere KU Leuven-medewerkers helpen met hun kleine en grote IT-problemen? Dan verwelkomen wij je graag in een dynamische tak van een stabiele organisatie.

Ben je benieuwd waarom je toekomstige collega's graag bij ICTS werken? Neem dan snel een kijkje op de webpagina:

 • Je vormt mee de eerste lijn van de universitaire informaticadienst. Je analyseert de vragen die gesteld worden, en zoekt naar een oplossing binnen het ICTS dienstenpakket. Hiervoor maak je gebruik van je eigen expertise, de documentatie van de dienst en algemeen beschikbare ICT-documentatie.
 • Je beantwoordt mee de vragen die telefonisch, per e-mail of via sociale media en chatkanalen gesteld worden.
 • Wanneer er niet direct een oplossing voorhanden is, bespreek je het probleem met de experten uit de tweedelijn en je zoekt samen met hen naar een oplossing of een antwoord, of je stuurt de vraag door naar de betrokken tweedelijnsdienst.
 • Je koppelt de antwoorden of oplossingen terug naar de eindgebruikers.
 • Je werkt mee aan het ontwikkelen van algemene ICT-documentatie.
 • Vanuit je ervaring geef je proactief input aan de experten en ontwikkelaars voor de verbetering van de dienstverlening.

Profiel:

 • Je bezit een bachelordiploma van een studierichting met een uitgebreid informaticaprogramma en hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring in een ICT helpdesk of hebt een gelijkwaardig niveau door ervaring.
 • Je hebt bij voorkeur een grondige kennis van ICT-middelen voor eindgebruikers zoals: besturingssystemen voor personal computers, zowel Windows als Linux, diverse netwerkaansluitingen en instellingen op de PC, Office pakketten (zowel Microsoft Office als vrije alternatieven zoals OpenOffice), ICT-facetten van ERP pakketten (SAP) en PC-beveiliging installatie en bijhorende software.
 • Je hebt een zeer grote belangstelling voor dienstverlening, een uitermate klantgerichte houding en uitstekende communicatieve vaardigheden zijn vereist.
 • Je hebt een basishouding die toelaat mee te evolueren en je in te werken in nieuwe vraagstellingen.
 • Je drukt je vlot uit, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en het Engels.
 • Je bent bereid tot bijscholing en bent voldoende flexibel.

Aanbod:

Wij bieden een voltijds contract van bepaalde duur van 1 jaar, met kans op verlenging, in een boeiende, innovatieve en flexibele omgeving waarbij je de kans krijgt om extra rollen op te nemen.  Je bent omringd door vakexperten die je intensief begeleiden. Werk, fun en vrije tijd zijn bij ICTS in evenwicht.  

Ben je onmiddellijk inzetbaar in alle opdrachten van deze job, heb je de nodige competenties en past ook je manier van aanpakken en samenwerken al helemaal in ons team,  dan start je in graad 5. Beloftevolle kandidaten die nog niet alle opdrachten meteen kunnen opnemen of nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen starten in graad 4. 


Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Kath Leenknecht, tel.: +32 16 37 63 24.
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 04/07/2022 via onze online sollicitatietoepassing