Teamverantwoordelijke ICT-architectuur

We zoeken voor het Departement Informatie en Communicatietechnologie dé teamverantwoordelijke voor het team ICT-Architectuur.

 

Mag het iets langer?

Dat kan!

Jouw job als teamverantwoordelijke is van strategisch belang, verrassend én divers dankzij een uniek opgebouwd IT-netwerk. Dat het altijd ten dienste van onze bedrijven en inwoners staat maakt het alleen maar mooier. Je werkt op de Koningin Elisabethlei 22 te 2018 Antwerpen en krijgt een voltijdse contractuele functie van onbepaalde duur. Tip: vanop de 9e verdieping in het gloednieuwe provinciehuis in Antwerpen, jouw nieuwe werkplek, zijn ook de vergezichten mooi meegenomen.

 

Wil je nog meer weten?

Super!

Jij bouwt aan een gedragen strategie voor de provinciale ICT-architectuur en garandeert zo de kwaliteitsvolle dienstverlening van de expertises Applicatie, Infrastructuur én Security met je team van 3 architecten. Van strategie tot uitvoering tot inhoud tot realisatie: elke stap til je dankzij jouw ervaring en coachende vaardigheden naar een hoger niveau.

Samen met je team en jouw diensthoofd vertaal je de 3 technische domeinstrategieën van ICT-architectuur naar een helder verhaal in lijn met de algemene missie en visie van het departement ICT.

Je behoudt graag het overzicht en weet zo de beschikbare mensen, middelen én ondersteunende contracten (via overheidsopdrachten) optimaal in te zetten in functie van de te behalen doelstellingen. Ook bij externe leveranciers weet je de belangen van de provincie te behartigen en contractuele bepalingen te vertalen naar operationele continuïteit.

Innoveren en anticiperen, zo hou je aangeboden diensten up-to-date. Je werkt hiervoor samen met de belangrijkste afnemers binnen en buiten het departement. Via monitoring, rapportering en SLA’s stel je eventuele verbeteracties op. Vanuit deze rol neem je deel aan stuurgroepen om organisatiebrede projecten te realiseren.

Je zet bewust in op de talenten en sterktes van jouw team en weet ook bij nieuwe aanwervingen – intern of tijdelijk extern - de juiste kandidaten aan te trekken om de teamdynamiek en expertise te versterken.

Kortom, een ongelofelijk fijne collega die energie haalt uit zowel people- als projectmanagement. Een ambassadeur die het draagvlak van de ICT-architectuur binnen provincie Antwerpen vergroot. Een initiatiefnemer die spontaan bij complexe dossiers de samenwerking aangaat om met een klantgerichte blik de eventueel losse eindjes van de ICT-architectuur aan elkaar te knopen. Een ervaren enthousiasteling voor wie de wereld van ITIL en TOGAF niet vreemd is. En tot slot zijn samenwerking, ownership én klantgerichtheid op je lijf geschreven - toevallig de strategische kernwaarden van het ICT-team bij provincie Antwerpen!

Benieuwd naar wat jouw toekomstige collega’s nog meer zeggen over werken bij provincie Antwerpen? Je ontdekt het op de website, waar je ook de belangrijkste troeven en leuke projecten vinden kan.

Hoe je dat in een concreet takenpakket vertalen kan?

 • Onderzoek en advies - bepalen welke nieuwe technologieën een kostenefficiënt antwoord op organisatievragen zijn.
 • Dispatch - beslissen welke bestaande technologie we inzetten om organisatievraag in te vullen.
 • Projectwerking - je voert met je team ICT-projecten uit.
 • Klankbord - voor je team, en stuurgroepen waar je aan deelneemt.
 • Strategie - elk stukje technologie krijgt een plaats binnen de ICT-architectuur door de verschillende ICT-componenten juist te integreren en positioneren.
 • Opvolging - algemene ICT-architectuur en de operationele vertaling ervan bewaken.
 • Innovatie en ontwikkeling - ook door een standpunt te creeëren waar het nog niet bestaat.
 • Strategie - Deelname aan het managementteam van IT vanuit het strategisch belang van architectuur.

En welke specifieke verantwoordelijkheden heb jij?

 • Trends binnen de sector verkennen en POC’s identificeren
 • Bestaande technologie periodiek evalueren
 • Technologische verandering initiëren en de impact ervan op de ICT-architectuur bewaken
 • Structureel samenwerken met Solution Architecten binnen ICT
 • Een langetermijn strategie en overkoepelende ICT-architectuur ontwikkelen

 

 

Wat verwachten wij van jou?

De functie vraagt dat je denkt op masterniveau met minstens 5 jaar werkervaring.

Heb je voldoende ervaring, maar geen masterdiploma op zak? Dan kan je na een succesvolle digitale capaciteitsproef alsnog deelnemen aan de sollicitatiegesprekken.

Bijkomend beschik je over de volgende gedragscompetenties:

 • Besluitvaardigheid: je stelt de beste optie voor na afweging van alle relevante aspecten
 • Visie: je betrekt bredere (maatschappelijke, technische…) factoren bij je aanpakt en kent de relevante maatschappelijke trends en ontwikkeling binnen en buiten de organisatie en het eigen beroep/domein
 • Ontwikkelen van anderen (leidinggevend): je coacht met oog op het ontwikkelen van de gewenste gedragsvaardigheden
 • Probleemanalyse: je benoemt de oorzaken van problemen die zich voordoen en detecteert onderliggende problemen

Heb je interesse?

Geweldig!

Je salaris voldoet aan de vooropgestelde barema’s van deze functie. Dat wil zeggen dat je start op salarisschaal A4A en je brutoloon zich maandelijks tussen de € 5.003,99 - € 6.053,10. bevindt, berekend op basis van je werkervaring. Via onze loonsimulator kan je een gedetailleerd beeld krijgen.

Werken bij de provincie biedt ook heel wat extralegale voordelen zoals een hospitalisatieverzekering voor jou én je gezin, een laptop en smartphone + abonnement. Verder schotelen we jou ook maaltijdcheques voor twv €8/dag en neem je gratis het openbaar vervoer naar en van het werk. Wie liever met de fiets tot op kantoor trapt, krijgt een fietsvergoeding. Lees meer over extralegale voordelen.

Je ziet, de provincie biedt je heel veel mogelijkheden om je werk- en privéleven samen te doen werken. Werk je reeds bij Provincie Antwerpen? Dan kan je deelnemen via interne mobiliteit of bevordering indien je voldoet aan deze voorwaarden. Bij vragen kan je contact opnemen met Maxime Janssens.

Waar wacht je nog op?

Je bent duidelijk geïnteresseerd. Top! Dan moet je er voor gaan. 

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure, de verloning en de extralegale voordelen kan je terecht bij Maxime Janssens, consulent werving & selectie (tel. 03 240 54 32 of maxime.janssens@provincieantwerpen.be)

Voor meer inlichtingen over de functie zelf kan je terecht bij Roel Philipsen, diensthoofd (tel. 03 240 58 58 of roel.philipsen@provincieantwerpen.be)

Je krijgt een contract van één jaar aangeboden, met oog op onbepaalde duur.