System Engineer

De functie Als system engineer ben je verantwoordelijk voor een efficiënt beheer van de basis-ICT-systemen. Bij complexere incidenten en vragen, bied je eveneens gebruikersondersteuning op tweede lijn. Verder zal je ook actief meewerken aan changes en projecten in samenwerking met interne en externe medewerkers. Dankzij je up-to-date kennis op vlak van ICT & van de laatste trends in de verzekeringssector, geef je proactief input en formuleer je verbetervoorstellen aan de ICT-architectuur. Zo kan jij ook actief bijdragen tot de ICT-strategie van Corona Direct. Verantwoordelijkheden

 • Je beheert de basis-ICT-systemen van het bedrijf (hardware, software, configuraties,…) met oog voor beschikbaarheid, performantie en veiligheid. Dit doe je onder meer door het uitvoeren van monitoring, installaties, updates en upgrades, configuratie-aanpassingen en uitbreidingen.
 • Naar aanleiding van incidenten, service requests en problemen, bied je op tweede lijn en op een efficiënte en kwalitatieve manier ondersteuning aan eindgebruikers.
 • Je werkt nauw samen met de externe leveranciers van ICT-diensten.
 • Je werkt actief mee aan de succesvolle uitvoering van projecten volgens de gebruikte projectmethodologieën en doet dit in overleg met interne en externe collega’s, vanuit een leidende of ondersteunende rol en steeds in het kader van de “cloud first” strategie.
 • Je combineert je beroepservaring en je kennis over trends in de ICT- en verzekeringssector om noden, wensen en opportuniteiten te identificeren en te delen met je collega’s in het algemeen en met de infrastructuurarchitect in het bijzonder.
 • Tevens treed je op als eigenaar voor een of meerdere kleine systemen van de architectuur roadmap.
 • Je behaalde een bachelor diploma of je bent gelijkwaardig door ervaring.
 • Je hebt een generalistisch profiel met een brede kennis van en interesse in alle aspecten van de ICT-infrastructuur van een bedrijf dat volop investeert in zijn cloud first-strategie en een digitale frontrunner wil worden.
 • Je hebt oog voor de security- en integratie-aspecten die hiermee gepaard gaan.  Je kan zowel individueel als in team werken en hebt een hands-on/can-do mentaliteit.
 • Je bent nieuwsgierig en analytisch ingesteld en in staat om inzicht te verwerven in nog onbekende, veelbelovende en nieuwe technologieën en kan hierover op het gepaste niveau met technische specialisten overleggen.  Je beschikt over een basiskennis ITIL.
 • Je hebt een klantvriendelijke houding en past je communicatie aan qua stijl en inhoud in functie van het doelpubliek.
 • Je denkt onder alle omstandigheden analytisch, probleemoplossend en resultaatsgericht.
 • Je bent in staat om verschillende taken tegelijk te behandelen en om met wisselende prioriteiten om te gaan.
 • Je bent stressbestendig.
 • Je spreekt, begrijpt en schrijft Nederlands op moedertaal niveau en hebt een goede kennis van het Frans en Engels

Je komt terecht in een succesvolle organisatie op mensenmaat, waar waarden als eenvoud, resultaaten klantgerichtheid iedere dag opnieuw beleefd worden. Corona Direct Verzekeringen biedt jou een stabiele organisatie in een moderne nieuwe omgeving, vlakbij de afrit van de autostrade en het treinstation van Diegem. Je talenten kunnen ten volle aan bod komen en verder ontwikkeld worden via interne en externe opleidingsmogelijkheden. Je maakt deel uit van een ICT afdeling van bijna 30 enthousiaste collega’s die allemaal meewerken aan de verdere ontwikkeling van de ICT strategie binnen Corona. Je ontvangt een competitief verloningspakket, een aantrekkelijke vakantieregeling, en een waaier aan extralegale en gezinsvriendelijke voordelen. Je hebt flexibele werkuren met de mogelijkheid om, na een inwerkperiode, van thuis uit te werken.