SAP BW/BO Analist

Bouw je graag mee aan een omgeving waar data verzameld wordt en toegankelijk wordt gemaakt voor informatie-doeleinden? Denk je graag mee met de kenniswerkers binnen de administratie die met hun rapporten en analyses beleidsbeslissingen voorbereiden?
Zijn cijfertjes, grafieken en dashboards helemaal je ding? Wil je betrokken zijn bij nieuwe initiatieven van het eerste idee en concept tot en met de implementatie en follow-up? Dan ben jij misschien wel onze gedroomde SAP BW/BO analist. De KU Leuven bouwt met SAP Netweaver BW on HANA en SAP Business Objects een datawarehouse en BI-omgeving uit en werkt daarnaast ook met planningssoftware (SAP BPC) en SAS voor statistiek. Wil je je eerste professionele stap zetten of kan je al een mooi gevulde rugzak met professionele ervaring meebrengen? Wij verwelkomen enthousiaste medewerkers van alle ervaringsniveaus in een omgeving met ondersteuning en ruimte om continu te kunnen bijleren. Je komt terecht in een dynamische tak van een stabiele organisatie.
Ben je benieuwd waarom je toekomstige collega's graag bij ICTS werken? Laat je inspireren via https://admin.kuleuven.be/icts/jobs

 • Je komt terecht in een team dat volledig zelfstandig instaat voor het ontwerp, de bouw en de ondersteuning van een datawarehouse en BI-omgeving.

 • Je maakt complexe vraagstukken behapbaar. Samen met de gebruikers denk je na over agile oplossingen die jullie in kleinere incrementele bouwblokken kunnen opleveren.

 • Je bent een allrounder die mee nadenkt over de uitbouw en modellering van het data warehouse, de ETL-processen en de standaard BI-rapporten, dashboards en andere toepassingen, maar je zet ook graag zelf je tanden in de bouw en implementatie er van.

 • Je verwerft een grote expertise in de BI-tools die we in de organisatie ondersteunen. Je leidt gebruikers op, je adviseert en sensibiliseert, je helpt bij het bouwen van moeilijke rapporten.

   

 • Samen met het team (in een beurtrolsysteem) volg je de dagdagelijkse laadprocessen en performantie van het datawarehouse op en je behandelt incidenten.

Profiel:

 • We kijken uit naar een junior of een senior Analist. Voor het juniorprofiel is een eerste relevante werkervaring in SAP BW en/of SAP BO en/of SAP BPC, zowel in functioneel als technisch gebruik, een grote meerwaarde. Voor het seniorprofiel vragen we minstens vijf jaar relevante werkervaring in SAP BW/BO en het talent om een groep mensen te enthousiasmeren en samen tot creatieve oplossingen te laten komen.

 • Je hebt een masterdiploma van een studierichting met een sterke focus op IT of bent gelijkwaardig door ervaring.

 • Je kan jezelf goed uitdrukken in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

 • Je functioneert goed in een team, maar kan ook zelfstandig werken.

 • Je beschikt over een analytische, kritische en creatieve geest en je bent sterk in het analyseren en oplossen van complexe problemen.

 • Je bent een geboren coach. Je kan je expertise vlot doorgeven aan collega's.

Aanbod:

We bieden jou een voltijdse job, in de regio Leuven, voor onbepaalde duur in een boeiende en vernieuwende organisatie. Je bent omringd door vakexperts die je intensief opleiden en begeleiden. Werk, fun en vrije tijd zijn bij ICTS in evenwicht. 

Ben je onmiddellijk inzetbaar in alle opdrachten van deze functie dan start je in graad 7. Beloftevolle kandidaten die nog niet alle opdrachten meteen kunnen opnemen of nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen starten in graad 6. Graad 8 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen.

Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Kath Leenknecht, tel.: +32 16 37 63 24.
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 07/06/2022 via onze online sollicitatietoepassing