Job | Data Engineer | Brussel

Wat houdt de job in?

Om zijn digitale toekomst veilig te stellen, voert Belfius Insurance een ingrijpende hervorming door.

IT moet de nieuwe architectuur verder ontwikkelen rond de gegevens en de digitale technologie en ze integreren met innovatieve oplossingen die afkomstig zijn uit de meest uiteenlopende ecosystemen.  De recent gelanceerde app-normale autoverzekering is maar een van de vele voorbeelden van de puike resultaten die we hebben behaald.

Om die strategie verder vorm te geven en nog meer innoverende initiatieven te kunnen nemen, is Belfius Insurance ICT voortdurend op zoek naar gemotiveerde medewerkers. We zijn voor de diverse ICT-domeinen op zoek naar personen die mee het verschil willen maken, om de visibiliteit van Belfius Insurance te vergroten.

We willen onze informaticateams versterken met een specialist ETL die het Corporate Data Warehouse van Belfius Verzekeringen mee ontwikkelt.

Je zal in nauwe samenwerking met de Business en de functionele analisten kwaliteitsoplossingen bedenken die voldoen aan de behoeften.

Je zal de ontwikkelingen realiseren, van de technische design, over de testfase tot de inproductiestelling.

Je zal je eigen eenheids- en integratietests organiseren, en je bent in staat de anomalieën grondig te onderzoeken.

Profiel

  • je hebt een masterdiploma, bv. burgerlijk, industrieel of handelsingenieur, wetenschappen, informatica of een gelijkwaardig diploma;

  • je komt terecht op onze IT-afdeling , waarvoor we op zoek zijn naar een Data Specialist verzekeringen. Je hebt ervaring in ETL-technieken voor de voorbereiding van de gegevens en de integratie ervan in een corporate data warehouse. Ervaring in SAS is een grote troef;

  • het belangrijkste is dat je de juiste technische competenties bezit, maar functionele kennis is een plus;

  • je denkt in termen van toegevoegde waarde voor de klant, je communiceert vlot, zowel schriftelijk als mondeling, en je bent bedreven in het geven van presentaties voor zowel specialisten als leken;

  • Moedertaal: Nederlands of Frans met een zeer goede kennis van het Engels.

  • je bent een positief ingestelde, creatieve, proactieve, leergierige, flexibele en stressbestendige teamspeler die van uitdagingen houdt. Je bent in staat autonoom te werken en tegelijk kritisch te blijven. Je neemt graag initiatieven en je bent in staat de gebruikers of je eigen collega’s te challengen.

Aanbod

  • boeiend en afwisselend werk;

  • een flexibele werkomgeving;

  • een aantrekkelijke loonpackage;

  • een goed evenwicht tussen werk en privé.

Bij Belfius willen we Meaningful & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving. Jij kan samen met ons mee het verschil maken.

We hechten belang aan een gezond evenwicht tussen werk en privé en geven je dan ook de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te vullen en regelmatig van thuis uit te werken. De andere dagen werk je in een satellietkantoor of in onze hoofdzetel in het centrum van Brussel, gemakkelijk bereikbaar met de trein en elke andere vorm van openbaar vervoer.

Begin in onze hoofdzetel de dag met een trainingssessie in de fitnessruimte van de Belfius Workout, gebruik 's middags een gezonde lunch in ons bedrijfsrestaurant of in The Village, waar je - bij een koffie of een kleine snack - contacten met collega’s kan leggen in open ontmoetingsruimten.
Neem je loopbaan in eigen handen en krijg zo de kans jezelf te ontwikkelen met behulp van onze Belfius Academy. Als werkgever investeren we in leiderschapsontwikkeling en dragen we diversiteit en gelijke kansen hoog in het vaandel.

We bieden jou bovendien een aantrekkelijk salarispakket aan dat je deels naar eigen behoeften kan samenstellen, met daarbovenop tal van bovenwettelijke voordelen zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een abonnement voor het openbaar vervoer, korting op bank- en verzekeringsproducten, enz.