IT Director - Wielsbeke

Voor een internationaal productiebedrijf regio Wielsbeke zijn we op zoek naar een IT Director. De groep telt ongeveer 1200 medewerkers en heeft meerdere productie sites in Europa (600M€ jaarlijkse omzet). Innovatie is voor hen van primair belang, dit uit zich zowel in hun innovatieve producten als in hun Industrie 4.0 omgeving en sterk gedigitaliseerde werkomgeving. Ze verdelen hun producten wereldwijd,  dit resulteert in een mooie omzet en een sterke groei. 

De bedrijvengroep heeft heel wat IT projecten lopen waaronder het verder uitbouwen van PowerBI, het voorbereiden van de migratie naar SAP S/4 Hana, het opzetten van een real time integratie met hun Joint Ventures, proces optimalisaties, Soft HR tool implementatie, verder uitbouwen EDI, cybersecurity aanpassingen,…

Om hun IT team aan te sturen (8 personen) en hun IT projecten in goede banen te leiden, zijn ze op zoek naar een IT Director.

De IT Manager komt terecht in een bloeiend bedrijf die IT en verdere digitalisatie heel hoog in het vaandel draagt.  Hij/Zij zal rapporteren aan de CEO en maakt deel uit van het directie comité.

 

Functie

 • Als IT-manager ben je verantwoordelijk voor de diverse IT projecten. De belangrijkste focus ligt op software projecten (ERP (SAP), MES (Objective) en BI, zie inleiding). Je staat in voor de planning en het beheer van de projecten, zonder hierbij de kwaliteit van het project en de verwachtingen van de business uit het oog te verliezen.
 • Je zorgt voor een duidelijke structuur in de verschillende fases van de projecten. Je volgt de kwaliteit, de timing en het budget nauwkeurig op via een gedegen projectplan.
 • Je signaleert knelpunten en neemt actie waar nodig, je rapporteert wekelijks over de vooruitgang van de verschillende projecten.
 • Je staat in nauw contact met de business en de directie, het bedrijf ziet IT als een investering voor hun verdere groei. Je draagt bij tot de keuze van nieuwe systemen, je geeft advies over elke te nemen investering en je blijft zelf ook uitkijken naar nieuwe technologieën.  
 • Als People Manager leid je een team van 8 medewerkers (SAP Applicatie Analisten, een ontwikkelaar, een BI specialist, een System Engineer). Naast de vaste medewerkers stuur je de externe IT partners aan.
 • Gezien het kleine IT team, ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken en zelf eens in het systeem te duiken om te zien waar iets verkeerd loopt. 

 

Profiel

 • Je hebt een goede kennis van logistieke en productie processen. 
 • Je hebt sterke analytische en organisatorische vaardigheden (liefst Master niveau). 
 • Je hebt ervaring binnen SAP implementaties. Kennis van MES systemen zoals Objective is een plus. 
 • Je hebt ervaring als project manager én leidinggevende, je hebt goede people management skills.
 • Je kan een lange termijn visie uitstippelen, communiceren en waarmaken. 
 • Naast je ruime software kennis, beschik je ook over een basis technische kennis (servers, netwerken, security, storage, …).
 • Je bent flexibel, je kan realistisch inschatten wat effectief dringend is en/of belangrijk. 
 • Je communiceert op een vlotte en open manier. Je werkt graag in een “no nonsense” cultuur. 

Aanbod

Een uitdagende job bij een STERK GROEIEND internationaal familie bedrijf. 

Een bedrijf dat financieel sterk staat en een veelbelovende toekomst heeft. 

Een job met diversiteit aan projecten en uitdagingen. 

Het aansturen van een getalenteerd, enthousiast IT team.

Deze vacature staat open voor zowel iemand in vast dienstverband als voor een zelfstandige. 

Flexibele werkuren en gemiddeld 6 dagen per maand thuiswerk mogelijk.  

 

 

Interesse?

Stuur je cv naar charlotte@applisquare.be

Contacteer Charlotte Samain op 0477 793594