HPC - RDM system engineer

Als lid van de eenheid 'Beheer van HPC- en RDM-infrastructuur' binnen de dienst ICTS sta je mee in voor de uitbouw en de operationele ondersteuning van de IT oplossingen voor onderzoek in de datacenters van ICTS, zoals de supercomputers en de research data management infrastructuur. Binnen het team zorg je mee voor het professioneel beheer van onze storage systemen en servers. Je levert ook de nodige technische expertise aan de toepassingsbeheerders en onderzoekers die gebruik maken van deze infrastructuur. Je beschouwt complexe omgevingen als een uitdaging, en werkt mee aan de continue verbetering van het beheer.
Ben je benieuwd waarom je toekomstige collega's graag bij ICTS werken? Laat je inspireren via:Het team Beheer HPC- en RDM-infrastructuur staat in voor de uitbating van de infrastructuur van zowel de high performance computing-omgevingen als van de Research Data Management omgevingen. Onze taak bestaat erin om een werkend platform aan te bieden waarop andere teams afgewerkte services kunnen ontwikkelen. 
Als system engineer sta je mee in voor de uitbouw en de operationele ondersteuning van de storagesystemen en de verschillende supercomputers.

 • Samen met je team neem je weldoordachte beslissingen over de te gebruiken technologie, standaarden en architectuur. Hierbij volg je de relevante IT-technische evoluties nauwgezet op. 
 • Je bent betrokken bij selectie, inbouw, installatie en het dagelijks operationeel beheer van de HPC en RDM infrastructuur. Hieronder vallen zowel de supercomputers en hun storage (Lustre/NFS), als de omgeving waarin de onderzoeksdata opgeslagen en beheerd wordt (60PB Lenovo/GPFS + iRODS).
 • Je zorgt voor automatisatie, monitoring, back-up, beveiliging en documentatie. 
 • Je werkt nauw samen met de HPC- en RDM-consultants en de andere infrastructuur- en beveiligings-teams.

Profiel:

 • Je hebt een bachelordiploma van een studierichting met een sterke focus op IT, of bent gelijkwaardig door ervaring.
 • Je voelt je thuis in Unix/Linux en je hebt ervaring met scriptingtalen.
 • Je hebt een sterke interesse in servers en storage. Kennis van en ervaring met NetApp, Ceph, Lustre en/of Spectrum Scale is een pluspunt.
 • DevOps, Infrastructure as code en configuration management zijn voor jou geen onbekende principes.
 • Je hebt een goede basiskennis van netwerktechnologie.
 • Je bent service- en klantgericht, bent pragmatisch en denkt oplossingsgericht.
 • Je hebt een gezonde verantwoordelijkheidszin.
 • Je bent zelfstandig en durft initiatief te nemen. Tevens functioneer je in een team, en kan je expertise vlot delen met collega’s.
 • Je bent stressbestendig, flexibel en kan omgaan met deadlines.
 • Je bent bereid om samen met collega’s ingeschakeld te worden in een wachtsysteem.

Wij bieden een voltijds contract van onbepaalde duur in een boeiende, innovatieve en flexibele omgeving waarbij je de kans krijgt om extra rollen op te nemen. Je bent omringd door vakexperten die je intensief begeleiden. Werk, fun en vrije tijd zijn bij ICTS in evenwicht.  

Ben je onmiddellijk inzetbaar in alle opdrachten van deze job, heb je de nodige competenties en past ook je manier van aanpakken en samenwerken al helemaal in ons team, dan start je in graad 6. Beloftevolle kandidaten die nog niet alle opdrachten meteen kunnen opnemen of nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen starten in graad 5. Graad 7 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen. 

KU Leuven kiest voor een actief campusleven waarbij werk op kantoor afgewisseld wordt met telewerk. We voorzien een fietsvergoeding en een telewerkvergoeding. Bijkomend bieden wij een kosteloze hospitalisatie- en groepsverzekering en ecocheques. Details omtrent de arbeidsvoorwaarden kan je terugvinden op onze jobsite.

Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Kath Leenknecht, tel.: +32 16 37 63 24.
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 28/11/2023 via onze online sollicitatietoepassing