Ervaren Full stack Java architect-developer

Toledo is het online leerplatform van de Associatie KU Leuven. Meer dan 100 000 studenten en docenten maken dagelijks gebruik van de zeer diverse mogelijkheden die het platform te bieden heeft. De huidige trend naar meer ‘blended learning’, waarbij on-campus en online leren nauwer met mekaar worden verweven, is een belangrijke drijfveer voor de evolutie van Toledo.

Het Toledo leerplatform is een combinatie van in-huis ontwikkelde uitbreidingen en integraties met commerciële (cloud-gebaseerde) pakketten. Nieuwe functionaliteiten worden ofwel op maat geprogrammeerd of toegevoegd door koppeling met bestaande oplossingen. Een zeer hoge bedrijfszekerheid en een blijvend wendbare architectuur zijn technisch twee van de voornaamste uitdagingen.
Lijken deze uitdagingen wat je zoekt in je job? Wij zoeken een bijkomende Full stack Java architect-developer!
Ben je benieuwd waarom je toekomstige collega's graag bij ICTS werken? Laat je inspireren via:

Als lid van het Toledo team zorg je voor het uitbouwen en beheren van het leerplatform.

 • Je werkt mee aan de softwarematige evolutie van het Toledo leerplatform. Je analyseert, ontwikkelt, test en documenteert de nieuwe functionaliteiten.
 • Samen met je team neem je weldoordachte beslissingen over de te gebruiken technologie, standaarden en architectuur. Hierbij volg je de relevante IT-technische evoluties nauwgezet op. 
 • Je onderzoekt opportuniteiten voor het verbeteren van het Toledo leerplatform. Je blijft op de hoogte over de state-of-the-art van Educational Technology en neemt deel aan conferenties.
 • Je denkt mee na over het operationeel beheer van het Toledo leerplatform en participeert hieraan waar nodig.
 • Je hebt oog voor het bredere plaatje. Je weegt de noden van gebruikers af tegen de risico’s en de kost van verandering. Ook de diversiteit aan ideeën binnen je eigen team neem je mee in deze beslissingen. Bovendien verlies je hierbij het strategisch beleid van de Associatie KU Leuven niet uit het oog.
 • Je werkt mee in een agile team en zet je in om de engagementen die het team heeft genomen, te realiseren.
 • Je bent bereid om een faciliterende rol in een agile team op te nemen.

Profiel:

 • Je hebt een universitair diploma in een studierichting met een sterke focus op IT of bent gelijkwaardig door ervaring.
 • De ideale kandidaat heeft ruime ervaring met het programmeren in Java (8+) en met moderne software ontwikkelingsprincipes. Zeker Object-georiënteerd en functioneel programmeren en de meest gangbare ontwerppatronen behoren tot je verworven vaardigheden. 
 • In het bijzonder heb je ervaring met het ontwikkelen en beheren van webtoepassingen. Je kan volgende begrippen situeren en toepassen: MVC-, REST- en SPA-gebaseerde architecturen, Spring, JPA, Vue, JavaScript,JSON, jQuery,en npm. Data-modellering en data querying (Oracle, MySQL, PostgreSQL) zijn eveneens gewenste vaardigheden.   
 • Ook DevOps en troubleshooting van productie incidenten behoren tot je takenpakket, ervaring in het werken met containers (Docker, Nomad) en met CI/CD (Jenkins) is een pluspunt.
 • Je kent de beveiligingsrisico’s voor webtoepassingen. 
 • Belangstelling voor dienstverlening, een klantgerichte houding en uitstekende communicatieve vaardigheden zijn vereist.
 • Je drukt je uit, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en het Engels.
 • Je bent bereid tot bijscholing, je bent flexibel en hebt zin voor initiatief. Je hebt ervaring met werken in een agile team of bent bereid die concepten te leren en toe te passen. 

aanbod:

Wij bieden een voltijds contract van onbepaalde duur in een boeiende, innovatieve en flexibele omgeving waarbij je de kans krijgt om extra rollen op te nemen.  Je bent omringd door vakexperten die je intensief begeleiden. Werk, fun en vrije tijd zijn bij ICTS in evenwicht. 
 Ben je onmiddellijk inzetbaar in alle opdrachten van deze job, heb je de nodige competenties en past ook je manier van aanpakken en samenwerken al helemaal in ons team,  dan start je in graad 7. Beloftevolle kandidaten die nog niet alle opdrachten meteen kunnen opnemen of nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen starten in graad 6. Graad 8 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen. 
Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Kath Leenknecht, tel.: +32 16 37 63 24.
Solliciteren voor deze vacature kan via onze online sollicitatietoepassing