DevOps Engineer

Je staat op dagelijkse basis in voor het beheer van de release processen en de creatie van Luciad product releases (desktop, mobiele en server software componenten die geschreven staan in Java, JavaScript en C++) die klaar zijn voor gebruik.

Daarnaast beheer je ook de codes en de testinfrastructuur waar onder andere een VCS (Mercurial) en CI software (Jenkins) aan verbonden zijn, alsook het uitvoeren van unittesten, integratietesten en benchmarks. Verder sta je ook in voor de kwaliteitsgarantie van verschillende producten die verbonden zijn met het gehele R&D team.

Dit doe je met behulp van acceptatietesten zoals reviews, API testen en regressietesten.

Ten slotte krijg je ook de vrijheid om na te denken over procesverbeteringen en de kans om deze, in samenwerking met het gehele R&D team en andere stakeholders, te implementeren.

Heb je professionele ervaring met het beheren van release processen van A tot Z: van code tot eindproduct met een oog op infrastructuurmanagement, bouwblokken en kwaliteitsgaranties? Beschik je daarnaast ook over professionele ervaring met of sterke interesse in Java build tools, zoals Jenkings, Ant en Maven, controlesystemen zoals GIT en Mercurial en scripting talen zoals Bash? Super! Lees dan zeker verder want het zou zeker en vast een plus zijn indien je:

- Kennis (professioneel of uit het dagelijkse leven) hebt van JavaScript (npm, webpack) en C++ (cmake); - Kennis hebt van Linux, MacOs en Windows;

- Affiniteit hebt met Devops acties;

- Ervaring hebt in databaseadministratie, virtualisaties en cloud;

- Beschikt over een universitair diploma in Informatica of Computer Wetenschappen, of gelijkwaardig door ervaring;

- Woonachtig bent in België en naast het Engels je in minstens 1 andere Europese taal vlot kan uitdrukken. Daarnaast zijn we ook opzoek naar iemand met stevige soft skills. Onze ideale nieuwe collega is een sterke teamplayer, staat open om banden te smeden met teamgenoten en wil als interne medewerker graag carrière maken. Verder ben je ook een fan van agile software development en heb je een eigen visie over hoe we de huidige processen kunnen verbeteren.

Wanneer je voor Luciad kiest, kom je terecht in een dynamische en diverse SME cultuur in een internationale context. Je zal verwelkomd worden in een hightech omgeving met professionele collega’s die het hart van de vestiging vormen en zo ook onze sleutel tot succes. Deze collega’s zullen je niet alleen ondersteunen waar en wanneer nodig, maar zullen ook een bron van inspiratie voor je vormen. Bijleren van elkaar wordt hoog in het vaandel genomen, net zoals het opbouwen van banden met elkaar. Op professioneel vlak zal elke dag er anders uitzien. Je krijgt verschillende taken en verantwoordelijkheden die variatie in je parcours zullen brengen. Daarnaast worden de projecten er jaarlijks geëvalueerd, net zoals de parcours van alle medewerkers. Via deze evaluaties zal je de projecten toegekend krijgen die het beste bij je passen. Verder krijg je ook de kans om verschillende opleidingen te volgen en intern door te groeien. Kort gezegd: je komt terecht in een gezellige en toffe omgeving waar sociaal contact de basis vormt van succes en waar je naast een mooie verloning ook kan genieten van een open cultuur! Heb je interesse in deze functie?