Development Manager

Functiebeschrijving

 • Als Development Manager ga je aan de slag bij de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) in een IT-afdeling van 25 personen (Customer Services, Technical Operations en Business Solutions). RJV staat in voor de berekening van de vakantieduur en het jaarlijks vakantiegeld van arbeiders en sommige kunstenaars (> 1 miljoen personen). Hij betaalt eveneens het vakantiegeld rechtstreeks of onrechtstreeks uit. In het laatste geval stelt RJV de noodzakelijke gegevens en financiële middelen ter beschikking van de verschillende sectorale kassen.
 • Als Development Manager stuur je het Business Solutions team van 12 personen aan (ontwikkelaars, functionele analisten, architecten, exploitatie) dat op een Agile wijze aan de slag gaat.
 • Je maakt je de businessnoden van RJV eigen en kan deze samen met je team vertalen naar technische oplossingen waarbij de nodige aandacht aan performantie, kwaliteit (testen), onderhoudbaarheid, standaardisatie, documentatie … wordt gegeven.
 • Je behoudt hierbij steeds een helikopterview. Zo zorg je tevens voor een juiste prioritisering en planning van de projecten en aanvragen. Je wordt hierbij ondersteund door een PMO. Verder sta je in voor het onderhoud, de opvolging en de goede werking van de programma’s (inclusief exploitatie). Je staat garant voor kwalitatieve applicaties, die zowel voor een intern als extern doelpubliek ontwikkeld worden.
 • Je technische achtergrond en ervaring zorgen ervoor dat je het team kan ondersteunen in het maken van de juiste keuzes (wijze van documenteren, gebruikte tools, software development best practices, innovatie, …).
 • Als people manager coach, motiveer en inspireer je je medewerkers. Je stelt objectieven, volgt deze op en zorgt ervoor dat ze de nodige kennis en competenties hebben. Je zorgt voor een optimale organisatie van je team.

Profiel

 • Je beschikt over een masterdiploma in een IT-richting of gelijkwaardig door ervaring. We kijken uit naar een tiental jaar ervaring in applicatieontwikkeling waarvan enkele jaren als teamleader.
 • Je hebt bij voorkeur een grondige kennis van de technologieën en tools die bij RJV gebruikt worden (Java, J2EE, Spring, Gradle, Jenkins, Git, Atlassian products, SQL, REST API).
 • Je bent een echte teamspeler met een positieve klantgerichte ingesteldheid en verantwoordelijkheidszin.
 • Je werkt methodisch, georganiseerd en bent proactief ingesteld. Je weet prioriteiten te stellen en overzicht te behouden.
 • Je hebt sterke communicatie- en interpersoonlijke vaardigheden. Je kan anderen overtuigen, motiveren en inspireren.
 • Je bent stressbestendig en toont tevens de nodige flexibiliteit.
 • Tot slot druk je je vlot uit in het Frans.

Aanbod

Bij Smals bouw je mee aan complexe ICT-services die een rol gaan spelen in de hele samenleving. Zowel in application development als in ICT infrastructure of ondersteunende diensten is opleiding, specialisatie en carrière mogelijk. ICT for Society wordt daarnaast geflankeerd door een nadrukkelijke balans tussen werk en leven, marktconforme lonen, een hospitalisatieverzekering, 2e pensioenpijler, maaltijdcheques en telewerk. Smals betaalt het openbaar vervoer 100% terug en zorgt voor maximaal bereikbare kantoren. Bovendien voert Smals een gelijkekansenbeleid.