Customer Service Hero

Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je staat in voor het beheer van alle master data, van Vendors tot Customers, Pricing en Material. Als Customer Service Hero ga je mee input geven, nadenken en linken leggen. In andere woorden ga je ook aan proces optimalisatie doen. Analyses uitvoeren, nauwgezet werken en affiniteit met SAP zijn kenmerken die op je lijf geschreven staan. Interesse in deze functie? 

Wie ben jij? Je bent tweetalig (Nederlands/Engels). Een diploma is minder relevant, maar je hebt wel gezond boerenverstand en een Can do menaliteit. Je weet je weg met Master Data binnen een SAP omgeving en hebt goesting om alle processen te verbeteren. Soft skills bezit iedereen, maar degene waar wij het meeste belang aan hechten zijn communicatie, makkelijk aanspreekbaar, geduldig, vriendelijk, professioneel, gestructureerd en analytisch. Daarnaast is het geen probleem voor jou om richtlijnen op te volgen, probleemtrends te detecteren en nadien ook problemen te prioritiseren en op te lossen.

Wat bieden we aan? Natuurlijk krijg je voor deze gevarieerde functie ook heel wat in de plaats. Je krijgt een competitief salaris, aangevuld met extralegale voordelen en een plek in een internationale bedrijf met toch een zeer lokale en familaire cultuur. Collega’s zetten zich elke dag in, staan klaar voor elkaar en maken elke dag de moeite waard. Tot slot bespreken we ook graag de verschillende doorgroeimogelijkheden met je tijdens de evaluaties en houden we rekening met jouw toekomstperspectief! Daarnaast zal je de mogelijkheid krijgen verschillende opleidingen in SAP te mogen meemaken en zo je profiel alleen maar verder uit te breiden. Interesse in deze functie?