Business- en data-analist

Onze wegen verbinden alles met iedereen. Waar je ook rijdt, wandelt of fietst, wie je ook bent, de weg brengt ons samen. Dat lukt alleen als die verbindingen veilig, vlot en duurzaam zijn voor alle weggebruikers in Vlaanderen, nu en morgen. Daar zetten we als Agentschap volop op in. We beheren de 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden in Vlaanderen met hart en ziel.

Wil je binnenkort over een weg of brug rijden waar je zelf aan meegewerkt hebt? Zorg je er mee voor dat kinderen over veilige fietspaden naar school kunnen? Heb je een hart voor mobiliteit? Dan is Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) misschien wel de gedroomde werkgever voor jou.

  Agentschap Wegen en Verkeer is op zoek naar een leergierige business- en data-analist die zelfstandig aan de slag gaat met zijn datatechnische kennis en die gespecialiseerd is in rapportering, analyse en dashboarding.
  Is data-analyse één van jouw sterktes en ben je vertrouwd met de principes van data warehousing en data science? Heeft het Google- en/of Microsoft-platform geen geheimen voor jou? Wil jij met jouw expertise bijdragen aan een efficiënte en effectieve mobiliteit in Vlaanderen? Aarzel dan niet om je kandidaat te stellen voor deze boeiende en uitdagende functie waarmee je een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de mobiliteit van de toekomst!   Dit alles vereist dat de data van AWV goed wordt beheerd, betrouwbaar en gedocumenteerd is. Als business- en data-analist zet je de beschikbare data om in bruikbare, bevattelijke informatie en kennis voor je collega's die het mobiliteitsbeleid ondersteunen. Met jouw inlevingsvermogen en procesdenken ben je in staat om de organisatiebehoeften te detecteren en daar oplossingsgericht op in te spelen. Wij zoeken een nieuwe collega met kennis van relationele databanken, (NO)SQL, data science en data warehouse concepten. Een teamplayer die gestructureerd te werk gaat en een assertieve initiatiefnemer die het aandurft om projecten te leiden en die procesmatig kan werken.
  Lees meer over de functie in het selectiereglement dat je als bijlage terugvindt op vlaanderen.be/vacatures. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Deze procedure wordt opengesteld als een knelpuntfunctie waardoor je ook zonder het vereiste diploma kan deelnemen. Er wordt eveneens een werfreserve aangelegd om toekomstige vacatures in te vullen.

Wie zoeken we

Deze vacature is een knelpuntfunctie waardoor je ook kan deelnemen zonder het vereiste diploma. Lees hieronder aan welke voorwaarden je wél moet voldoen.

 1. Je hebt een masterdiploma in een informaticatechnische of wiskundige richting .
  Of
 2. Je hebt een diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau A binnen de Vlaamse overheid en je beschikt over minimaal 6 jaar relevante ervaring in het domein van Business Intelligence.
  Of
 3. Je hebt een diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau B binnen de Vlaamse overheid, bij voorkeur in een informaticatechnische richting, en je beschikt over minimaal 6 jaar relevante ervaring in het domein van Business Intelligence

Indien je niet beschikt over het vereiste diploma, kan je toch deelnemen onder bepaalde voorwaarden:

 • Ofwel beschik je over een geldig toegangsbewijs van de VDAB voor deze functie;
 • Ofwel heb je een ervaringsbewijs voor deze functie;
 • Ofwel beschik je over bewijs van beroepskwalificatie voor deze functie binnen de Vlaamse overheid.

Neem voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden contact op met de selectieverantwoordelijke (Ronny Machiels, ronny.machiels@vlaanderen.be, 0496 59 52 12).

Wat bieden we

 • Dankzij ons systeem van hybride werken wordt binnen jouw team bepaald hoe je werkt en wanneer je fysiek samenkomt. Daarnaast krijg je jaarlijks 35 vakantiedagen die die je flexibel kan inzetten rekening houdend met de afspraken binnen je team.
 • Je krijgt een competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering. Tijdens de schoolvakanties kan je gebruik maken van de kinderopvang in alle Vlaamse Administratieve Centra (VAC's). Je krijgt een smartphone en een laptop ter beschikking voor het uitvoeren van je job. Je bruto startsalaris is minimum 4.209,62 euro. Relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kunnen we onder bepaalde voorwaarden in aanmerking nemen. Bereken je loon via de salarissimulator van de Vlaamse Overheid https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator. Je kiest daar voor salarisschaal A121.
 • De Vlaamse overheid, dus ook Agentschap Wegen en Verkeer, is een stabiele werkgever. We bieden je grote werkzekerheid. Je werkt mee aan projecten die tot de verbeelding spreken en we bieden heel wat mogelijkheden op vlak van vorming, bijscholing of ondersteuning. Je eerste 12 maanden zijn een inwerkperiode met een persoonlijk opleidingsprogramma.
Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid? www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen