Business Architect Data Lake

Functie:

IT heeft een cruciale plaats binnen Colruyt Group en we zijn continu bezig met innoverende initiatieven die impact hebben op heel de groep. Jij vertaalt strategieën en requirements naar stevige businessarchitecturen binnen het project data lake. Een boeiende uitdaging voor een ervaren business architect.

Onze IT-afdeling is de business partner voor heel Colruyt Group rond automatisatieoplossingen, processen en informatieprocessen. Zo werd voor de afdeling Business Analytics & Insights (BA&I) een programma opgestart waardoor we onze rijkdom aan data en informatie nog beter kunnen inzetten. Het kloppende hart van dat programma is de verdere uitbouw van ons data lake. Jij helpt daar als Business Architect binnen het service center Information & Performance Watch aan mee door vanuit de noden van de afdeling BA&I vorm te geven aan businessoplossingen.

Businessoplossingen werken pas optimaal als ze beantwoorden aan wat de business écht nodig heeft, nu en in de toekomst. En dat is waar jouw uitdaging ligt. Je definieert de services, processen en informatiestromen en vormt de brug met de teams die deze oplossingen bouwen. Onder meer projecten rond de veiligheid van het datareservoir en het opbouwen van een informatiecatalogus zullen op je pad komen.

Je werkt dus nauw samen met BA&I om hun noden te capteren, met Enterprise Business Architecten en nog heel wat andere profielen zoals Solution Analisten en IT-Architecten.

Wat doe je concreet?

 • Je vertaalt de strategische doelstellingen naar projecten en een operationele projectroadmap. Je stelt ook de ideefiches en projectbladen mee op.
 • Je bewaakt de samenhang tussen diverse projecten en neemt initiatief om met de nodige partijen onduidelijkheden uit te klaren.
 • Je vertrekt vanuit de businesscontext om mogelijke businessoplossingen in kaart te brengen. Je kijkt daarbij altijd naar de services, high level processen, informatiestromen …
 • Om oplossingen te vinden die rekening houden met alle noden, overleg je regelmatig met veel verschillende partijen, zowel in je eigen afdeling als daarbuiten.
 • Je ondersteunt de projectmanager in de uitwerking van de concrete workload en planning en je schat de nodige resources in.
 • Door regelmatig af te stemmen met de projectteamleden waak je erover dat de gekozen businessoplossing consistent toegepast wordt volgens de noden van de klant.

Je werkt hoofdzakelijk in Halle, maar kan tot twee dagen per week telewerken. 

Profiel:

 • Kennis en ervaring – Je hebt een masterdiploma in een relevante richting of gelijkwaardig door ervaring. Je beheerst businessanalyse-technieken waardoor je een businesscontext en –oplossing kan modelleren. Kennis van het ArchiMate-architectuurraamwerk is een plus. Je hebt ervaring met repository based modelling tools, datamanagement en/of data lake solutions. Idealiter heb je voeling met een informatie- of datagedreven context zoals data science of business intelligence.
 • Conceptueel en creatief – Je verliest je niet in detail, maar ziet het grotere plaatje. Je ziet verbanden lang voor anderen ze zien. Je exploreert verschillende creatieve alternatieven om tot de beste oplossing te komen.
 • Analytisch en doelgericht – Je kan complexe zaken makkelijk structureren. Je verliest je einddoel nooit uit het oog en behoudt steeds het overzicht.
 • Communicatieskills – Je kan luisteren en je aanpassen aan je stakeholders. Je bent in staat om complexe problemen op een eenvoudige manier uit te leggen.
 • Durven adviseren – Je durft doorvragen tot je de essentie van het probleem kent. Je leeft je in je klant in en stelt dan de beste oplossing voor.
 • Talenkennis – Je communiceert vlot in het Engels en/of Nederlands zodat je met al je collega’s, partners en stakeholders goed kan samenwerken.

 

Wij bieden:

 • Impact – Je werkt zeer nauw samen met je partner of interne opdrachtgever aan innovatieve projecten.
 • Variatie en verantwoordelijkheid – Je mag rekenen op veel afwisseling, verantwoordelijkheid en boeiende samenwerkingen in deze job!
 • Opleidingsmogelijkheden – Bij Colruyt Group krijg je continu de kans om je bij te scholen. Je volgt opleidingen volgens jouw niveau en interesses.
 • Aantrekkelijk loonpakket – Boven op een aantrekkelijk loon krijg je extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques en winstdeelname.