1st and 2nd Line Support Engineer: Digital Workspace Engineer

Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je staat in voor de opstelling van het technische support team voor GAIT waarbij je dagelijks zal samenwerken met het GAIT TechOps Network team (LAN,WAN,...), het GAIT TechOps Wintel team (AD, Windows, Citrix,...) en het GAIT IT Services Team (Asset & configuration management,...). Daarnaast bouw je een standaard GAIT "core build" op voor alle desktops en laptops in ons departement en sta je alle computergebruikers te hulp met jouw technische know-how. Zo help je bijvoorbeeld met het installeren van software, het onderhouden van systemen en het repareren van hardware. Troubleshooten is dus zeker één van jouw core skills, zodat je bijvoorbeeld makkelijk problemen met het LAN of met Active Directory kan oplossen. Collega’s helpen doe je via mail, telefoon of face-2-face. Verder sta je ook in voor het stock management, asset management en procesverbetering van digitale werkplaatsen. Tot slot zal je ook alle hardware en software opvolgen en klaarmaken voor nieuwe gebruikers.

Wie ben jij?

Je bent vlot drietalig, je spreekt dus Nederlands, Engels en Frans.

Idealiter heb je een Bachelor in IT en heb je reeds enkele jaren ervaring in IT support.

Je weet hoe installaties, support, debugging, configuraties en patching in zijn werk gaan en mensen beschrijven jou tevens als een Windows 10 professional. Outlook 2013 alsook Exchange, Office 2013 en Symantec Endpoint Protection Antivirus hebben geen geheimen meer voor jou. Wat betreft hardware kan je hardware/driver gerelateerde problemen debuggen en oplossen, kleine reparaties uitvoeren alsook de garantie beheren met leveranciers. Netwerkgerelateerde problemen vragen configuraties, debugging en support voor printerverbindingen, network file shares, WLAN, VPN, Active Directory (aanmaken en troubleshooten), gebruikersaccounts, computerobjecten en policies.

Soft skills bezit iedereen, maar degene waar wij het meeste belang aan hechten zijn communicatie, makkelijk aanspreekbaar, geduldig, vriendelijk, professioneel, gestructureerd en analytisch. Daarnaast is het geen probleem voor jou om richtlijnen op te volgen, probleemtrends te detecteren en nadien ook problemen te prioritiseren en op te lossen.

Jouw kennis: Je begrijpt het belang van standaardisatie, automatie en optimalisering en zal je hier ook voor inzetten. Verder maak je ook duidelijke documentaties, rapporten en richtlijnen op. Het creëren van Exchange Distribution Lists behoort tevens tot jouw takenpakket, net zoals het beheren van License Management tools zoals SmartTrack. Tot slot is het een must dat je kennis hebt van Software Packaging en Software Management Tools zoals Altiris, IT Service Desk Tools zoals Service Now, Android en Apple iOS.

Wat bieden we aan? Natuurlijk krijg je voor deze gevarieerde functie ook heel wat in de plaats. Je krijgt een competitief salaris, aangevuld met extralegale voordelen en een plek in één van de meest internationale bedrijven in de wereld! Onze omgeving is zeer dynamisch, teams bestaan uit jong en oud en informele gesprekken zijn de kern van onze toffe sfeer. Collega’s zetten zich elke dag in, staan klaar voor elkaar en maken elke dag de moeite waard. Tot slot bespreken we ook graag de verschillende doorgroeimogelijkheden met je tijdens de evaluaties en houden we rekening met jouw toekomstperspectief! Interesse in deze functie?